Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Düşünce ayrıca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları organize olarak gestaltlmalıdır. Bapnın mevzun çallıkışmasını çıkarmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Yangın kapımızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu bağırsakin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel tavır anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya akıllıca kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve kapıyı son kapatması gerekir.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın anında bile kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile ilişkin tatbikatlarda kapının elbette açıldığını afişlemek gerekir.

Montaj: Yangın kapısı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın bapsı son ayar kritik bir öneme sahiptir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana aksatainiz Yangın Merdiveni Kapısı midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Binalarda belli standartlarda mevzi alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bunun derunin bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu kabil olabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıhun kötüın ve güçlü ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bâtınin bapnın sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa de yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Report this wiki page